Bruinisse

Vissershaven BruinisseBruinisse trekt als ‘mosseldorp’ van Schouwen-Duiveland de aandacht. De grote mossel op de haven is daar een mooi voorbeeld van. Als de boten niet op het water aan het werk zijn liggen zij in de vernieuwde haven met de letters BRU op de boeg. In de vissershaven van Bruinisse liggen alle Bruse mosselschepen aangemeerd, op het havenplateau bevind zich een uitstekend vis restaurant Bru 17 www.bru17.nl, met een prachtig uitzicht over het water en de visserijhaven.

Net als andere mosseldorpen in Zeeland heeft bruinisse zijn eigen Visserijdagen. Deze vinden plaats in het derde weekend van juli. Informatie over de visserijdagen is te vinden op www.visserijdagen-bruinisse.nl.

Benieuwd naar de geschiedenis van Bruinisse en over de (mossel)visserij, is een kijkje in het BruSea zeker de moeite waard. De oudheidskamer is een oude visserswoning in een monumentenpand dat vrijwel in oorspronkelijke staat is gebleven. Nieuwsgierig naar de (mossel)visserij? dan moet je zeker een kijkje nemen in het naastgelegen Visserijmuseum. Van de oude vismethode’s tot ontwikkelingen binnen de sector zijn hier te zien. Bekijk www.brusea.nl voor informatie over de Bruse Musea.

Meer informatie over Bruinisse: www.bru.nu

Wi-Fi beschikbaar

Logo WiFi

Boek een huisje

Instagram